CA | ES | EN | FR
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Centre btt de la Seu d'Urgell

Centres BTT/FCC

Altres dades d'interès

Planol
Planol2
Google Earth Track (.GPX)
Sou a: Inici / Rutes btt / Volta al Cadí - Moixeró 1
El sender de gran recorregut, GR 150, dóna la volta al Parc Natural del Cadí-Moixeró passant per les valls i els pobles i resseguint, en molts trams, els camins tradicionals que anaven d’un a l’altre poble.
1 Volta al Cadí - Moixeró 1
  • Molt Difícil
  • 23h 50'
  • 222,3 Km
  • La Seu d'Urgell - Acaba al punt de sortida
  • 6.180 m
El sender de gran recorregut, GR 150, dóna la volta al Parc Natural del Cadí-Moixeró passant per les valls i els pobles i resseguint, en molts trams, els camins tradicionals que anaven d’un a l’altre poble.

Diferents trams

La Seu d’Urgell – Fórnols

Dificultat:Molt Difícil
Durada:5h 45'
Sortida:La Seu d' Urgell
Distància:53,2 km
Temporada:Primavera / Estiu / Tardor
Desnivell:1720
La Seu d’Urgell – Fórnols
La Seu d’Urgell – Fórnols
Ampliar plànol de la ruta
Sortim de la Seu per carretera a Cerc. Després ens desviem a la dreta cap al mirador de la Trava i Adraén. Agafem a l’esquerra una pista que duu a la carena del Cadí. Davallem per la mateixa pista i seguim la carretera fins al Fórnols.

Fórnols - Bagá

Dificultat:Molt Difícil
Durada:6h 30'
Sortida:La Seu d' Urgell
Distància:61 km
Temporada:Primavera / Estiu / Tardor
Desnivell:1545 m
Fórnols - Bagá
Fórnols - Bagá
Ampliar plànol de la ruta
La segona etapa és la més llarga i la que té, alhora, més recorregut per pista de terra. Tanmateix, té un desnivell en descens considerable. A Fórnols, anem per la carretera fins a la desviació a l'esquerra de Cornellana, d'on surt una pista que segueix el torrent de Ribanegra fins al coll de Jovell, entre el vessant sud del Cadí i el rocós Cadinell. D'aquí baixem per la mateixa pista a Josa, on enllacem amb la carretera local que va a Gósol. Però no hi arribarem, ja que al pont de Cerneres ens desviem a l'esquerra per altra pista, al principi planera i després costeruda i pedregosa, que ens deixa al Collell, on entrem al Berguedà. Aquí agafem una altra pista a la dreta, que per inclinació suau en descens ens porta a l'espectacular mirador de Gresolet, davant mateix del Pedraforca, i ja asfaltada a Saldes. Anem ara per la carretera fins després del pont de Saldes, on ens desviem a l'esquerra per una pista que baixa a la riera de Gresolet i el santuari homònim per enfilar-se després al coll de Bauma. D'aquí, en descens moderat, va al coll de la Bena i s'endinsa en la vall del Bastareny per baixar a Bagà.

Bagá - Martinet

Dificultat:Molt Difícil
Durada:5h 48'
Distància:56 Km
Desnivell:1.520 m
Bagá - Martinet
Bagá - Martinet
Ampliar plànol de la ruta
Aquesta etapa no és tan forta com l'anterior i esdevé la més equilibrada, tant pel que fa al desnivell com als quilòmetres de terra i asfalt. Sortim de Bagà per la carretera del coll de Pal, que deixem a l'Hospitalet de Roca-sança per agafar una pista a l'esquerra, amb bon panorama del rocós vessant meridional del Moixeró, que s'enfila al coll de la Gavarra, el refugi de Rebost i la collada de la Bòfia, on enllaça amb la carretera anterior. Creuem el coll de Pal i entrem a la Cerdanya. L'asfalt dura fins a l'estació d'esquí de Coll de Pal, on la carretera esdevé una pista de terra que voreja en descens la muntanya de la Tosa. Deixem a la dreta una desviació que va a la Molina i passem pel coll de la Mola, on la pista baixa a la pleta de les Vaques i la carretera de la Molina a Masella. Sense dirigir-nos a aquesta darrera estació d'esquí, baixem per una pista al bosc de la Pleta i les Deveses, on enllacem amb la carretera de Masella a Alp, població que tenim a pocs minuts a la dreta. En sortim en direcció a Das, però sense agafar la carretera, sinó un camí alternatiu a l'esquerra. Quan som a Das, aleshores sí seguim la carretera fins a la desviació d'Urús, a l'esquerra. Creuem el poble i continuem per una estreta carretera asfaltada que ens porta a l'Àrea del Túnel del Cadí i Riu de Cerdanya. La mateixa carretera ens baixa a Pedra i Bor. Poc després ens desviem a l'esquerra per una pista que passa pel Molí d'en Pons i cal Pons, on esdevé asfaltada fins a Talló i Bellver de Cerdanya. Aquí agafem la carretera de Pi. Passem per la font dels Cucs i als pocs metres, desviació a la dreta que per una pista de terra enllaça amb la carretera de Pi a Olià i Nas. Girem a la dreta per anar a Santa Eugènia, on seguim també a l'esquerra un camí ample que ens duu prop de cal Piltre. Enllacem amb la carretera de Santa Eugènia a Montellà. Travessem el torrent de Ridolaina, arribem a Montellà i per una carretera més ampla baixem a Martinet.

Martinet - La Seu d'Urgell

Dificultat:Molt Difícil
Durada:5h 48'
Distància:56 Km
Desnivell:1520 m
Martinet - La Seu d'Urgell
Martinet - La Seu d'Urgell
Ampliar plànol de la ruta
Per acabar tenim el tram més curt i suau, però gens menyspreable, ja que en dues terceres parts és de terra. Parem atenció, quan puguem, al magnífic panorama de la paret nord del Cadí. De Martinet, anem a la desviació de Montellà i poc després la d'Estana i Bastanist, on no hem d'anar. Quan hem creuat el torrent del Cabiscol, ens desviem a la dreta per una pista estreta que passa per l'estret de Mollet i, entrant a l'Alt Urgell, va a les cases dels Arenys. Aquí agafem la carretera local que puja a Toloriu. Deixem Bar a l'esquerra i arribem a Toloriu, on seguim una altra pista que s'enfila al coll de Jou i baixa pel torrent de la Fenella a Arsèguel. Quan hi som, seguim cap a l'esquerra la carretera local que recorre la vall. A partir de la desviació a l'esquerra de Cava, on no anem, ens enfilem en llaçades a Ansovell i, per una altra pista, al santuari de Boscal, amb un panorama sensacional del Cadí. Una pista planera voreja la serra pel vessant nord, volta el turó dels Castellassos i arriba al coll de Vanses, des d'on baixa per la valleta de Toscarre al bosc de Bentanacs, on enllaça amb la carretera d'Ortedó a la Seu d'Urgell. La seguim cap a l'esquerra, en sentit descendent, passant per Cerc, fins a la Seu, punt de sortida i arribada.

25700 La Seu d'Urgell, telèfon: 973360092, fax:973360192 | parcolimpic@parcolimpic.cat

Disseny i Desenvolupament per Semic Internet