CA | ES | EN | FR
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Centre btt de la Seu d'Urgell

Centres BTT/FCC

Altres dades d'interès

Planol
Google Earth Track (.GPX)
Sou a: Inici / Rutes btt / Santa Magdalena
Magnífic i exigent recorregut per la recòndita vall de Santa Magdalena, a la frontissa entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, entre boscos mítics i conjunts de bordes, en ple Parc Natural de l’Alt Pirineu.
51 Santa Magdalena
  • Difícil
  • 3h 40'
  • 37, 9 km
  • Sant Joan de l' Erm
  • 681 m
  • Primavera / Estiu / Tardor
Santa Magdalena
Magnífic i exigent recorregut per la recòndita vall de Santa Magdalena, a la frontissa entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, entre boscos mítics i conjunts de bordes, en ple Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Veure més informació

La ruta s’inicia al refugi de la Basseta, des d’on comença un llarg descens cap a la vall per una pista que segueix la direcció nord. Els vessants per on passem desguassen a la Noguera Pallaresa, però formen part de l’Alt Urgell. En aquest sector el riu de Santa Magdalena –també conegut com la Ribalera– fa de frontera entre les dues comarques. El trobem a la cota 1500. A partir d’aquest moment comença un suau ascens fins a trobar l’ermita de Santa Magdalena, situada en una fenomenal cruïlla de camins. L’esglesiola és tot el que queda de l’antic monestir-hospital de la Vaell, de l’orde de Sant Joan de Jerusalem, una fundació del segle XII. Fou abandonat a mitjan segle XIV, probablement per culpa de la pesta negra. L’església es va reconstruir al segle XVIII, i s’hi fa un aplec que recull gent de tota la Ribalera.

El millor comença ara. Prenem la pista de l’esquerra, que s’enfila decididament en direcció NO i arriba fins a la creu de Bedet. Creu, en aquest tros de país, equival a cruïlla. Tenim al davant el coll de Su, per on baixaríem a Farrera. Però en comptes d’anar cap a al Coma de Burg prenem la pista que planeja en direcció est, sota els cims del Bossirroi i el bony del Collar. Té al davant el el bony que respon al flaubertià nom de Salambó. La pista passa per damunt de les bordes de la Plana i les de Bedet –un conjunt extraordinàriament ben conservat–, i va a buscar el riu de les Olles. Si el remuntéssim arribaríem a les bordes i al coll de Conflent, al peu del Salòria, però en comptes de continuar pujant seguim en direcció sud. Passem per la vora de les bordes de Jussà, del terme de Civís, i anem a buscar el riu de Gireni. En un moment tornarem a trobar l’església de Santa Magdalena. Fins a la Basseta, ens espera una suculenta ascensió, llarga però continguda.


25700 La Seu d'Urgell, telèfon: 973360092, fax:973360192 | parcolimpic@parcolimpic.cat

Disseny i Desenvolupament per Semic Internet