CA | ES | EN | FR
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Centre btt de la Seu d'Urgell

Centres BTT/FCC

Altres dades d'interès

Planol
Google Earth Track (.GPX)
Sou a: Inici / Rutes btt / Sant Joan de l'Erm
Un periple per les altures del nord de l'Urgellet només apte pels que estiguin en molt bona forma, que ens porta a les Comes de Burbre, la vall de Santa Magdalena i els boscos de Sant Joan de l'Erm.
43 Sant Joan de l'Erm
  • Molt Difícil
  • 7h 12'
  • 72 Km
  • La Seu d' Urgell
  • 2.050 m
  • Primavera / Estiu / Tardor
Sant Joan de l'Erm
Un periple per les altures del nord de l'Urgellet només apte pels que estiguin en molt bona forma, que ens porta a les Comes de Burbre, la vall de Santa Magdalena i els boscos de Sant Joan de l'Erm.
Veure més informació

La primera part d'aquest tour de force ciclista coincideix en part amb les rutes 41 i 42, que van a Aravell i a Mardiscle. Així, travessarem Valira pel pont de Ciutat, per anar cap a Aravell i el Mas d'en Roqueta. A partir d'aquí la pista s'enfila amb decisió per una muntanya aspra, esquistosa. Deixarem a l'esquerra la Torre de Sant Climens, i, més amunt, el poble abandonat de Sendes, també a l'esquerra. La pista guanya alçada sense defallir. A la dreta hi ha el desviament que ens portaria fins a Sallent, un altre poble abandonat, bona prova de la duresa de les condicions de vida a l'indret. Continuem pujant en direcció a un repetidor que hi ha a la carena.

I començarem a baixar cap per continuarem pujant fins una ampla i amable zona de pastures: el Ras de Conques o d'Ars. La pista comença a davallar fins al riu de Santa Magdalena, que fa de partió entre l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà. Deixarem a la dreta una altra pista que ens portaria cap a Conflent. Quan arribem a l'ermita tocarà seguir el riu i pujar cap a la Basseta, el refugi de l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, obert tot l'any. Des d'aquí ja només queda baixar cap al punt de sortida.

El descens, - que, atenció, és molt llarg - passa per l'obaga de la vall de Castellbò, on hi ha un parell de dòlmens aprop de la pista: el del Coll de Leix i el del Coll de Jou. Travessant el bosc arribarem a Vilamitjana, des d'on anirem a buscar la carretera de Castellbò, deixant al costat les venerables runes de Costoja, on van ser enterrats alguns dels vescomtes de Castellbò. La carretera ens conduirà a Montferrer, des d'on arribarem a la base, exhausts però feliços.


25700 La Seu d'Urgell, telèfon: 973360092, fax:973360192 | parcolimpic@parcolimpic.cat

Disseny i Desenvolupament per Semic Internet